بر اساس اين گزارش، در حال حاضر سه گالري شيء محور موزه، با چيدمان جديد و با عناوين «آثار و يادمانهاي تاريخي»، «نقاشيها و هنر اسلامي» و «شخصيتها، هدايا و مناسبات پارلماني» نامگذاري شدهاند.
اين گزارش ميافزايد، در ويترينهاي مربوط به «مجموعه آثار و يادمانهاي تاريخي»، آثار تاريخي و يادگارهاي برجاي مانده مربوط به تاريخ مجلس، مشروطه، ساختمان مجلس و تاريخ معاصر به نمايش درآمدهاند.
بنا بر اين گزارش، در ويترين شماره يک، قديميترين آثار تاريخي اين بخش قرار گرفتهاند. لوح يادمان تاسيس ساختمان بهارستان توسط «ميرزا حسين خان سپهسالار» که هنرمند خوشنويس آن «شکرالله نامهنگار» است و سه نشان تاريخي برجاي مانده از دوره ناصرالدين شاه قاجار، از جمله آثار اين ويترين هستند.
گفتني است، در ويترين شماره ۲ به عنوان بزرگترين ويترين موزه، پرچم ايران برجاي مانده از عصر مشروطه و يادگاري از مشروطهخواهان، دو اثر تاريخي عدل مظفر و مجسمه مظفرالدين شاه که به تاسيس مجلس در ايران مربوط است و چکش چوبي ميز رئيس مجلس، مشاهده ميشود.
شايان ذکر است، در ويترين شماره ۳ ، تکهاي باقيمانده از گلوله توپ اصابت شده به ساختمان مجلس که از قديم در کتابخانه مجلس نگهداري شده و مجموعهاي از نشانهاي دوره قاجار و پهلوي قرار دارند.
خاطرنشان ميشود، در ويترين شماره 4، لباس فراک (لباس تشريفاتي رجال عصر پهلوي) متعلق به علي اميني و نيز شمشير، عصا، کيف و يک خنجر از عصر پهلوي به علاوه مجموعه نشانهاي دوران پهلوي چيده شدهاند.
بر اين اساس، مجموعه لوازمالتحرير ميز رئيس مجلس سنا ساخته شده از خاتم، اثر استاد «محمد صنيع خاتم» و تعدادي از مهرهها و انگشترهاي مهر از شخصيتها و مهرهاي حکومتي به همراه مجموعه ديگري از نشانها و شمايلهاي عصر پهلوي از دوران پهلوي، اشياي ويترين شماره ۵ را تشکيل ميدهد.
همچنين در ويترين شماره ۶ نيز مجموعه لوازم شخصي «سيد جمال الدين اسدآبادي» که شامل کيف، عصا، مجموعه لوازم التحرير، عينکها و غيره است، به نمايش در آمدهاند.
123/
انتهای پیام/